Foto van Theo de Jong

Theo de Jong

Theo de Jong studeerde filosofie (cum laude) en Nederlands recht (cum laude). Theo is werkzaam geweest bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als assistent in opleiding en later als universitair docent. In 2003 heeft Theo de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt, waarin hij heeft gewerkt als bedrijfsjurist bij een handelsonderneming. Sinds 2006 is hij advocaat in Groningen. In dat jaar is hij tevens cum laude gepromoveerd op een proefschrift op het gebied van het goederenrecht.

In zijn praktijk houdt Theo zich vooral bezig met een commerciële kwesties, waarbij het accent meestal ligt op contracten en aansprakelijkheden. Bij contractuele verhoudingen gaat het vaak om buitengerechtelijke advisering bij koop- en leveringscontracten en samenwerkingsovereenkomsten (zoals bijvoorbeeld aandeelhoudersovereenkomsten en franchiseovereenkomsten). Hij beschikt inmiddels over een ruime proceservaring op deze terreinen. Verder staat hij vaak bedrijven en instellingen bij in incassokwesties, al dan niet in het zicht van het faillissement van de schuldenaar.

Geboren en getogen in een ondernemersfamilie, heeft Theo veel affiniteit met de juridische vraagstukken waar ondernemingen tegenwoordig mee worden geconfronteerd en heeft hij oog voor meer dan alleen de juridische aspecten.

Theo is lid van de Vereniging voor Bouwrecht. Verder verzorgt hij af en toe colleges aan de Rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen.